Pàgines

diumenge, 23 d’octubre del 2011

La Salle s'emporta un derbi calent

Victòria de la Salle per 4-2 davant l'Astorga, al Municipal Mas Iglesias. L'equip local ha merescut la victòria contra un Astorga que només ha pogut aturar la Salle per mitjà del joc brut. Els gols sallencs obra de Pardo (x2), Arnau i Montes.

Pol en una de les intervencions de la primera part,
el porter s'ha mostrat molt segur al llarg de tot el partit
La Salle plantejava el partit com una forma d'avançar a un dels seus possibles rivals directes. La disposició tàctica dels locals ha variat respecte partits anteriors passant del fins ara utilitzat 4-2-3-1 al 4-4-2. El partit ha començat amb una gran embranzida local que amb només deu minuts ha creat gairebé tot el perill de la 1a part. Tant ha estat el perill que Pardo ha marcat el primer del matí rematant perfectament amb el cap una excel·lent centrada de Didac en el llançament d'una falta al minut 7. Pocs minuts més tard podria haver arribat el segon si l'àrbitre hagués volgut veure unes clares mans dins l'àrea d'un defensor visitant. Passats els primers deu minuts l'Astorga ha reaccionat i Pol ha hagut d'intervenir magistralment en una acció abans de que al minut 15, José David equilibrés la balança. A partir d'aquí la Salle s'ha enfonsat i l'Astorga ha passat a dominar el partit creant diverses ocasions que podrien haver significat el 1-2. Els jugadors de la Salle han intentat aprofitar algun contraatac però no han estat prou precisos en l'última passada. En una jugada aïllada just abans d'acabar el primer període ha arribat l'esperat 1-2 després de que així ho volgués Samir. Amb aquest resultat s'arribava al final dels primers 40 minuts.

Al descans J. Juncosa ha esperonat als seus homes i la segona part ha començat amb un color molt diferent de com s'havia acabat la primera. Només començar l'àrbitre ha tornat a no pitar unes mans dins l'àrea de l'Astorga. Aleshores la Salle s'ha tret la son de les orelles i ha arribat amb freqüència a la porteria visitant. L'Astorga només ha pogut evitar aquest bon joc amb faltes i carregant-se de targetes (n'han vist set en total). Al minut 48 una d'aquestes faltes ha estat aprofitada magistralment per Arnau, que ha colat la pilota per l'escaire marcant un autèntic golàs des d'una distància prou llunyana. La Salle no s'ha conformat amb l'empat i ha anat a per la victòria practicant un futbol ofensiu. Minuts més endevant l'àrbitre ha expulsat el delegat de l'Astorga per protestar una de les moltíssimes faltes que ha fet el seu equip. Les ocasions sallenques s'anaven succeint i estava clar que el gol local arribaria tard o d'hora. Concretament al minut 63 aquesta aspiració s'ha fet realitat amb una definició de molta sang freda de Pardo que ha elevat la pilota fent-la passar per damunt del porter visitant i aconseguint un bonic gol que significava el 3-2. A partir d'aleshores l'Astorga ha volgut reaccionar però el joc ofensiu de la Salle no ha minvat i estava més a prop el 4-2 que el 3-3. L'Astorga continuava sent massa dur am el seu joc i aquest fet ha estat castigat per l'àrbitre am l'expulsió del visitant, Joel, quan Montes encarava al porter en un u contra u molt clar. L'Astorga, amb la intenció d'empatar el partit ha contrarestat la baixa defensiva jugant amb una defensa de tres homes i a partir d'aleshores la Salle ha torbat molts espais a la contra. En un d'aquests contraatacs Montes ha encarat la porteria visitant i en una juagada de velocitat i potència ha aconseguit batre a Jordi, creuant un xut des del costat dret. Era el minut 77 i tot i que l'àrbitre ha afegit 5 minuts, el gol ha significat la sentència del partit. La Salle només ha patit una mica en els últims instants però ha aconseguit que no li marquessin cap altra gol i la victòria s'ha assolit.

La valoració final dels jugadors i l'entrenador locals ha estat molt positiva, valorant l'esforç que s'ha fet durant tot el partit i la importància d'haver remuntat un partit que es tenia costa amunt. Els jugadors, però, també han estat molt crítics amb la duresa del joc de l'Astorga, fins al punt que alguns jugadors d'ambdós equips s'han encarat. Els intercanvis d'opinions no han anat a més i no s'ha hagut de lamentar cap incident.

La setmana que ve la Salle tornarà a jugar al Mas Iglesias però en disciplina de visitant ja que l'equip local serà el Mas Pellicer, conjunt que encara no ha sumat i que es situa en l'última posició de la classificació. Per tant, partit aparentment assequible pels interessos sallencs i que podria servir per agafar moral de cara a propers compromisos. Ara mateix la Salle és segona. Per la seva banda el cadet B va patir un dura derrota al camp del Cambrils per 0-7. Tot i això, l'equip entrenat per Josep Maria i Raul encara es situa en llocs elevats de la classificació i amb bones prespectives.

Fitxa tècnica:

La Salle: Pol; Poy, Dídac, Veciana, Celma; Juncosa, Arnau, Frigola, Lluís; Pardo i Montes. Ha entrat al descans Víctor per Poy, durant el segon període han entrat Andreu i Poy per Víctor (amb molèsties) i Veciana i a les acaballes ha entrat Veciana per Pardo. No han pogut disputar el partit Oriol, Ferré i Edu (lesionats) i Sabaté (absent).

Astorga: Jordi, Joel, Marc, Pere, Fran, Cristian, José David, Juli, Sergio, Samir, Raul.

Árbitre: Eduard Moreno Curto. Ha ensenyat targeta groga als locals Pardo i Juncosa, i als visitants José David, Juli, Sergio, Joel, Cristian i Marc. Ha expulsat amb vermella directe al visitant Joel i al delegat visitant.